El màster d’Educació i TIC de la UOC a Twitter

El semestre passat es va endegar una iniciativa compartida (si m’equivoco ja em rectificaran) de Lourdes Guàrdia (@louguardia) i Francesc Llorens (@FrancescLlorens) per donar visibilitat a Twitter del màster d’Educació i TIC de la UOC mitjançant la creació d’un hashtag #METIC11. Malauradament, sembla que aquest hashtag no té la dinamització que deuria (possiblement per la manca de publicitat i d’alumnes i docents del màster amb compte a Twitter -cosa totalment incongruent amb les potencialitats que té l’eina-). Per tant, la intencionalitat d’aquest article és la de donar a conèixer aquest lloc on els alumnes i docents del màster podem compartir materials i, incentivar als que llegeixin aquest article i, que es trobin immersos en el mateix, puguin incorporar-se a aquest gran espai d’acolliment i col·laboració virtual que permet un hashtag a Twitter.

Des d’aquí i en les aules en les quals em trobo com alumne, intentaré incentivar l’eina (Twitter) i el lloc d’acolliment (#METIC11) que es va crear com a experiència (per ara no massa utilitzada) per part de dues persones interessades en dinamitzar el màster d’una altra manera que ofereixi una alternativa complementària a les del propi campus virtual.

Serveixi aquest article també per a posar-vos uns enllaços per a que us pugueu introduir d’una manera més fàcil a Twitter (els que no hi esteu) i, per dir-vos que un cop hi entreu, hi haurà molts companys que us hi acolliran amb els braços oberts.

I, per si necessiteu qualsevol tipus d’ajuda, podeu fer-me les consultes a Twitter on estic com @xarxatic o, mitjançant la pròpia pestanya de “Contactar” del blog.

A propòsit, seria interessant la creació d’una llista on apareixin el llistat dels alumnes i docents del màster que tenen Twitter (amb el seu nick a la xarxa de microblogging), però a hores d’ara, que acabo d’aterrar en el segon semestre i, encara m’he de situar en les assignatures, estic una mica desbordat per fer-ho. Però em comprometo a que si ningú ho fa, i veig que el hashtag funciona, a fer-la mitjançant un document obert en Google Docs on tothom pugui incorporar les seves dades.

 

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

Comments

 1. Ana Pano says

  Hola Jordi i Martí,

  Acabo d’omplir el formulari… Molt bon a idea!

  Us escric també en nom del grup Col·laborACCIÓ (@Col_laborACCIO, http://colaboracciouoc.wordpress.com) de l’assignatura Aprenentatge basat en activitats col·laboratives virtuals (metic). Estem fent un estudi sobre l’ús de Twitter entre els membres de la UOC i el que dius, Jordi, sobre el poc ús de l’eina i del canal #METIC11 em sembla molt útil i ens permet reflexionar sobre el tema.

  De moment, passo l’enllaç gdocs a les companyes del grup perqué s’apuntin :) Fins aviat !

 2. says

  Hola Jordi,
  podries fer una valoraciò d’aquest màster? Val la pena? Té qualitat? El preu, elevat per cert, s’ajusta a la qualitat esperada? Estic mirant la possibilitat de matricular-m’hi, el programa m’agrada com està plantejat.

Trackbacks

 1. Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: El semestre passat es va endegar una iniciativa compartida (si m’equivoco ja em rectificaran) de Lourdes Guàrdia (@louguardia) i Francesc Llorens (@FrancescLlorens) per donar visibilitat a Twitter del màster d’Educació……

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.