17 de maig de 2010: «El Dia d’Internet»

Avui 17 de maig de 2010 és el Dia d’Internet, o el què és el mateix, el Dia Mundial de les Telecomunicacions i Societat de la Informació. Ja sabem que en això de cercar dies per a celebrar, tothom hi posa la seva, ja que avui també és el Dia de les Lletres Gallegues, Dia Mundial de la Hipertensió, Dia de la Reforma Agrària i dels Agricultors a Cuba, el Dia de la Independència de Noruega, el Dia Internacional contra l’Homofòbia, el Dia Internacional del Reciclatge, etc.

Però centrem-nos al moll de l’article. En aquest Dia d’Internet es celebren multitud d’activitats en el món real (i en el virtual), que en el nostre cas es troben reflectides en la següent pàgina.

L’elecció d’un dia per a celebrar el Dia d’Internet va ser el donar a conèixer la importància d’internet (importància que molts tenim més que clara) i obrir les portes a una tecnologia que està revolucionant tot el planeta, ja que ofereix unes opcions d’intercomunicació, establiment de xarxes, recerca d’informació, etc. enormes.

L’ONU (Organització de les Nacions Unides) van decidir crear un dia per a celebrar l’anterior, i un 27 de març de 2006 es van reunir per aprovar l’existència d’aquest, passant a realitzar-se tots els 17 de maig. No és el Dia d’Internet (nom creat i utilitzat a Espanya, derivat del nom triat per l’ONU), sino el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació. Però, per què va triar l’ONU aquest dia, entre els 365 dies que tenia disponibles? Doncs degut a que el 17 de maig de 1865 es va fundar la Unió Internacional de Telecomunicacions, per la qual cosa semblava adient unir la nova celebració amb aquella efemèride.

Aquest any, 2010, es celebra la cinquena edició del Dia d’Internet, i no voldria acabar l’article, d’estructura més informativa que d’opinió personal, sense recomanar a tothom, sobretot als meus companys de fatigues, amb els que he compartit virtualment #EABE10, i amb tots aquells amb els quals interactuo en les xarxes socials, o mitjançant qualsevol altre mitjà, a continuar en la tasca realitzada, i poder, en un futur no massa llunyà, eliminar aquesta celebració del calendari, per la completa aposta i instauració en la nostra societat de les noves tecnologies, amb tots els beneficis i hàndicaps (els quals crec que s’aniran superant) que això suposa.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link