Condemnada una alumna a un any de llibertat vigilada per agredir una professora

Segons comenten a «Libertad Digital» (es estrany que a mitjans de comunicació més progres no ho facin, ni els rancis de tota la vida, però com jo  llegeixo de tot l’he trobada -algun dia em dedicaré a fer un anàlisi polític de la diferent premsa espanyola, i observareu les diferències enormes en un fet objectiu, manipulat per l’esquerra o la dreta en el seu titular i continguts-), «una alumna d’un institut canari ha estat condemnada a un any de llibertat vigilada per un delicte contra l’autoritat. La jove va donar un cop de puny a una professora el 2008, agressió per la qual també haurà d’indemnitzar la professora amb 9000 euros«.

La notícia, transcrita literalment del diari, és la següent: «La sentencia, del Juzgado Número Uno de Menores de la capital de Gran Canaria, condena a la alumna, en concreto, a un año de libertad vigilada, a la obligatoriedad de someterse a tratamiento psiquiátrico e impone a sus tutores, sus padres, una indemnización de cerca de 9.000 euros por los daños físicos y morales sufridos por la profesora.

Según publica este viernes el periódico La Provincia se trata de la primera sentencia en España que considera como delito contra la autoridad el maltrato contra un docente, pues antes se castigaba a los autores de este tipo de acciones de acuerdo a una falta.

La agresión tuvo lugar el pasado 29 de octubre de 2008, en los hechos probados se señala que la docente se encontró a la alumna en uno de los pasillos del centro y, de acuerdo a sus funciones como profesora de guardia, le preguntó por qué no se encontraba en clase, a lo que la joven le contestó: «A ti qué coño te importa«.

Al recriminarle la profesora su contestación, la chica comenzó a dar gritos, se mantuvo en su actitud irreverente y le propinó un puñetazo en la cara que la tiró al suelo, recoge la sentencia. La profesora tuvo que ser evacuada en una ambulancia del instituto de Teror, donde se produjeron los hechos, y trasladada al centro de salud del municipio».

Arriba un moment, quan les notícies com aquesta acostumen a ser el pa de cada dia -les faltes de respecte passen molt sovint però poques vegades arriben a l’agressió- (cada cop que en surti una ja us l’aniré penjant, o me les aneu enviant per si tal volta no la llegeixo, o l’oculten deliberadament els mitjans de comunicació), que cada cop ens deixen més indiferents, i que tan sols quan acabem la nostra jornada laboral i arribem a casa, donem les gràcies que no ens hagi passat a nosaltres. Suposo que algú ha de fer alguna cosa, però sembla ser que el pla Escola 2.0 (amb discusions absurdes  sobre la mida de les pantalles i milions d’euros gastats en portàtils) està per davant de l’educació.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link