El màster d’Educació i TIC de la UOC a Twitter

El semestre passat es va endegar una iniciativa compartida (si m’equivoco ja em rectificaran) de Lourdes Guàrdia (@louguardia) i Francesc Llorens (@FrancescLlorens) per donar visibilitat a Twitter del màster d’Educació i TIC de la UOC mitjançant la creació d’un hashtag #METIC11. Malauradament, sembla que aquest hashtag no té la dinamització que deuria (possiblement per la manca de publicitat i d’alumnes i docents del màster amb compte a Twitter -cosa totalment incongruent amb les potencialitats que té l’eina-). Per tant, la intencionalitat d’aquest article és la de donar a conèixer aquest lloc on els alumnes i docents del màster podem compartir materials i, incentivar als que llegeixin aquest article i, que es trobin immersos en el mateix, puguin incorporar-se a aquest gran espai d’acolliment i col·laboració virtual que permet un hashtag a Twitter.

Des d’aquí i en les aules en les quals em trobo com alumne, intentaré incentivar l’eina (Twitter) i el lloc d’acolliment (#METIC11) que es va crear com a experiència (per ara no massa utilitzada) per part de dues persones interessades en dinamitzar el màster d’una altra manera que ofereixi una alternativa complementària a les del propi campus virtual.

Serveixi aquest article també per a posar-vos uns enllaços per a que us pugueu introduir d’una manera més fàcil a Twitter (els que no hi esteu) i, per dir-vos que un cop hi entreu, hi haurà molts companys que us hi acolliran amb els braços oberts.

I, per si necessiteu qualsevol tipus d’ajuda, podeu fer-me les consultes a Twitter on estic com @xarxatic o, mitjançant la pròpia pestanya de «Contactar» del blog.

A propòsit, seria interessant la creació d’una llista on apareixin el llistat dels alumnes i docents del màster que tenen Twitter (amb el seu nick a la xarxa de microblogging), però a hores d’ara, que acabo d’aterrar en el segon semestre i, encara m’he de situar en les assignatures, estic una mica desbordat per fer-ho. Però em comprometo a que si ningú ho fa, i veig que el hashtag funciona, a fer-la mitjançant un document obert en Google Docs on tothom pugui incorporar les seves dades.

 

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

6 Comments
  1. Hola Jordi i Martí,

    Acabo d’omplir el formulari… Molt bon a idea!

    Us escric també en nom del grup Col·laborACCIÓ (@Col_laborACCIO, http://colaboracciouoc.wordpress.com) de l’assignatura Aprenentatge basat en activitats col·laboratives virtuals (metic). Estem fent un estudi sobre l’ús de Twitter entre els membres de la UOC i el que dius, Jordi, sobre el poc ús de l’eina i del canal #METIC11 em sembla molt útil i ens permet reflexionar sobre el tema.

    De moment, passo l’enllaç gdocs a les companyes del grup perqué s’apuntin 🙂 Fins aviat !

  2. Hola Jordi,
    podries fer una valoraciò d’aquest màster? Val la pena? Té qualitat? El preu, elevat per cert, s’ajusta a la qualitat esperada? Estic mirant la possibilitat de matricular-m’hi, el programa m’agrada com està plantejat.

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link