El phishing: què és i com evitar-lo?

Una de les amenaces més importants mentre naveguem per internet són els atacs de phishing, que consisteix en un frau que es fa mitjançant un correu electrònic o programes de missatgeria instantània (tipus messenger) -encara que darrerament també es dóna molt fort en casos de xarxes socials-, amb el que es demanen dades sobre les targetes de crèdit, claus bancàries, o altres tipus d’informació. Els missatges empren tot tipus d’arguments relacionats amb la seguretat de l’entitat per justificar la necessitat d’introduir les dades d’accés. Alguns exemples poden ser:

  • Problemes de caràcter tècnic.
  • Recents deteccions de fraus.
  • Noves recomanacions de seguretat.
  • Canvis en la política de seguretat de l’entitat.

A la següent web ens han penjat un vídeo on resumeixen les principals consideracions de seguretat que s’han d’utilitzar per evitar el caure en aquest tipus d’estafes online.

Cómo evitar los ataques phishing

En resum, el que recomanen en el vídeo es resumeix en els següents punts:

  1. Elecció de contrasenyes de dificultat alta (combinació de nombres, lletres, símbols, majúscules i minúscules), amb un mínim de vuit caràcters de llargària i que no estiguin relacionades amb cap dada personal nostra, o no sigui de res que existeixi en el diccionari. Ja se que suposa un esforç però heu de tenir un lloc on heu de tenir anotades totes les vostres contrasenyes (recomanable en una agenda a casa vostra i que no l’heu de treure mai d’allà)
  2. Canviar les contrasenyes cada cert temps (cada sis mesos seria unes bones dates)
  3. Utilitzar contrasenyes diferents per cada servei online (una pel correu, una pel banc, una per ebay, etc.)
  4. No obrir arxius adjunts procedents de remitents desconeguts
  5. No emmagatzemar les contrasenyes en servidors públics (i els més desconfiats, no accedir a banca online ni al vostre correu des d’ordinadors compartits sense haver-hi passat un antivirus+antiespies)

En definitiva, anar en compte quan doneu les vostres dades per internet!

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link