El secreto de la Educación en Finlandia

Los últimos informes PISA nos dicen que Finlandia es uno de los países donde se halla la excelencia educativa y, hasta hace poco ningún investigador educativo de renombre sabía decirnos el porqué. Pues bien, investigando en el baul de los recuerdos, me encuentro con una viñeta del genial blog e-faro, donde nos explican de forma muy gráfica porque Finlandia roza la perfección educativa. Eso sí, después de ver las causas que provocan tamaños resultados, muchos nos planteamos la necesidad de parecernos a los finlandeses.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

7 Comments
 1. Hi ha uns pocs matissos més a part del clima, que també és molt important (mirar la tasa de lectors dels països de més al nord) però és important anar-los identificant per poder prendre mesures.

  Abraçaetes.

  1. Carme, em sembla que no t’ha quedat clara la intencionalitat de l’article. Es tracta tan sols d’un article en to d’humor sense cap tipus de connotació darrere. Simplement es tracta d’un «ocudit gràfic» neutre i sense cap tipus de posicionament i/o qüestionabilitat a l’hora de penjar-lo.

   En referència als informes sobre el cas de Finlàndia, en porto llegits bastants (i no d’investigadors educatius que no han xafat mai territori finès, i que es basen en un parell d’articles edulcorats d’una revista educativa d’aquell país), però no era aquesta la intenció (com he dit abans) de la publicació d’aquest article. Un article seriós sobre l’Educació en aquell país comportaria, com a mínim, la necessitat d’haver entrat en alguna aula d’aquell país, interrogat als docents que n’exerceixen la docència, etc. En definitiva, requeriria un treball d’investigació previ i força exhaustiu que, malauradament no existeix en la majoria de publicacions sobre el tema de molts dels que anomenem (o s’autoanomenen) «investigadors educatius».

 2. Vols dir que els resultats acadèmics d’aquesta setmana seran millor quantitativament que els de les altres setmanes més tropicals que hem tingut?

  🙂

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link