Linkat 3

linkat_ Em sembla que ja havia comentat en alguna entrada anterior el que em semblaven els projectes duts a terme pels Departaments d’Educació de les diferents Comunitats Educatives, en referència a les seves pròpies distribucions de software linux. Els hi queda molt per caminar, a més de no posseir l’estabilitat d’un sistema linux en condicions (tipus mandriva, ubuntu, suse o similars), tanmateix tenir el seu nucli basat en aquestes versions. Avui us parlaré del Linkat, un sistema operatiu lliure, fet per la Generalitat de Catalunya, que ja passa per la seva versió 3.0 (per dir-ho amb propietat ja estem parlant del Linkat 3.0 o Linkat 3, com diuen des de la web).

Aquesta versió de Linkat està basada en OpenSuSe 11.1 (i jo com no vull ser malpensat, m’agradaria saber perquè no utilitzen directament la versió OpenSuSe original -la qual també disposa de la seva versió en català-, que ja va per la 11.2-, i es gasten els diners en l’elaboració d’una versió nova , amb funcionalitats que es poden trobar per la xarxa, i després ens diuen que ho fan per estalviar diners!).

A banda dels aspectes més tècnics, com ara la versió del nucli que incorpora (kernel 2.6.27.29), dels aplicatius ja que vénen amb la distribució (Firefox 3.5), cal destacar els escriptoris d’infantil, primària i secundària. També s’està fent un esforç molt gran pel que fa la documentació que hi ha a la wiki de Linkat, i cal destacar el suport que s’està donant a través dels fòrums , l’apartat de preguntes més freqüents, etc. Heu de pensar que la wiki és dinàmica i hi ha molta gent que hi està treballant de manera gratuïta.

Tot seguit podreu veure les captures de pantalla dels diferents escriptoris ( a la wiki de Linkat trobareu informació sobre aquests escriptoris i com instal·lar-los):

ESCRIPTORI PER EDUCACIÓ INFANTIL

Escriptori-infantil
ESCRIPTORI PER EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Escriptori-primariaESCRIPTORI PER EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Escriptori-secundariaPer descarregar-vos aquesta versió ho podeu fer des dels següents llocs:

* La meva recomanació seria la de que enlloc de descarregar el Linkat, descarreguessiu el OpenSuSe 11.2, del qual us he parlat en l’entrada anterior, molt més estable i fiable.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

1 Comment

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link