Milers de comptes, quasi 4000, de Tuenti hackejats

tuenti-phishing_1

Ahir es va saber una notícia realment preocupant, afegint-la a les notícies de hackeig massiu de correus Hotmail, Gmail, Yahoo i altres, que es van produïr fa unes poques setmanes. La notícia, donada en exclusiva per Genbeta, era la de que s’havien hackejat aproximadament 4000 comptes de Tuenti. Aquesta captura de les dades, es va realitzar, segons comenten, mitjançant pishing (sistema on introduïm les dades en llocs que no són els reals, i fan una suplantació del lloc web -pàgines d’inici falses de Tuenti-), amb la captura per part del creador de les dades.

Tuenti ha reconegut la filtració de dades, deshabilitant l’accès als comptes dels afectats, i els hi ha recomanat per correu electrònic, la revisió de les seves contrasenyes, informant-los de com restablir-les a més de donar-los-hi informació sobre seguretat.

El que realment és escandalós sobre el tema, és que Tuenti és fonamentalment una xarxa social utilitzada per «joves», que han nascut mamant les noves tecnologies, la qual cosa porta a la següent qüestió: «Realment estan els joves d’avui en dia més preparats, i tenen una major quantitat de destresses amb les noves tecnologies, o aquesta imatge que es presenta davant la societat és un buff», o tan sols utilitzen les TIC, com un joc, sense tenir cap tipus de preocupació en el seu ús. Potser convindria, apart de les xerrades habituals i de les «explicacions» dins la matèria d’informàtica de l’ESO, anar introduïnt continguts transversals al voltant de la utilització segura de les Noves Tecnologies.

Un exemple concret: la setmana passada vaig fer una explicació sobre xarxes socials, i vaig deixar que accedissin al seu perfil Tuenti (xarxa social en la qual estaven tots inclosos tanmateix tenir menys de 14 anys, que és l’edat mínima per inscriure-s’hi)…i en acabar la classe, abans de tancar els PCs vaig comprovar que més del 60% dels alumnes, es van deixar encesa la seva sessió. N’hi ha per reflexionar!

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

1 Comment

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link