Netvibes, l’escriptori virtual personalitzat

Netvibes és un escriptori virtual gratuït que ens permet una alta personalització. És força similar a la personalització que ens permet Google amb el seu servei iGoogle. Aquest escriptori està organitzat a base de pestanyes (similars a les del navegador d’internet), on cadascuna és un mòdul prèviament definit per l’usuari.

Entre els serveis disponibles a Netvibes podríem destacar els següents:

 • Existència d’un multicercador (que ens permet fer la recerca a varis servidors, entre ells Google, Bing i Yahoo)
 • Consulta de la majoria de correus tipus POP, les quals són les de Gmail, Yahoo, Hotmail, etc.; és a dir de pràcticament totes les gratuïtes que hi ha a l’abast de l’usuari
 • Consulta de l’estat del temps (molt bo per dies com avui, que està fent una nevada eficaçment gestionada a tota Catalunya 🙂 )
 • Gestor de notes
 • Accés a Flickr on tenim disponibles totes les nostres imatges
 • Editor de textos en línia
 • Favorits (les nostres pàgines web, que navegant per la xarxa les volem guardar per fer la cerca més fàcil en el futur)
 • Jocs i altres aplicacions divertides, etc.

A més de tot l’anterior, existeixen multitud de «widgets» que ens permeten fer pràcticament de tot i integrar multitud de serveis a aquest escriptori virtual (esports, pel·lícules, cuina, ciència, informació viària, etc.). Penseu que cada dia que passa s’afegeixen nous «widgets» que ens aportaran noves funcionalitats a aquest escriptori.

Us penjo un parell de vídeos molt interessants sobre el servei: un primer, on parla de com crear-vos un compte (associació Espiral) i l’altre sobre les funcionalitats que presenta aquest servei (gràcies a Pedro Cuesta).

Creació d’un compte a Netvibes

Pedro Cuesta – Taller Web 2.0 – Netvibes (5/5)

i un manual magnífic realitzat per Javier Prieto:

A propòsit: la seva funcionalitat més interesant que no us he comentat anteriorment, permet fer una sindicació de continguts, és a dir, el podeu utilitzar com el vostre lector RSS. Jo utilitzo RSSOwl, però Netvibes ofereix altres funcionalitats al que és un simple lector RSS, com ja us he esmentat.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

1 Comment

  Deja un comentario

  EDUENTERTAINMENT

  Cuando la Educación se convierte en espectáculo

  En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
  close-link