OpenOffice 3.2 disponible

Avui he estat una mica despistat del correu i de Twitter, i fins fa poc més de mitja hora no l’he obert (va bé desconnectar una mica, no creieu?). En un correu electrònic, un dels meus «coneguts», gran amant del software lliure, m’ha dit que com era que no havia penjat encara cap notícia sobre la publicació de la nova versió de la suite ofimàtica OpenOffice. Doncs bé, sense més preàmbul us anunció que ja està disponible per a la seva descarrega (per ara en castellà…en les altres llengües cooficials, en breu estarà disponible ). Entre les característiques més destacades d’aquesta nova versió estan les següents:

  • Calc i Writer han reduït la velocitat d’arrencada en més d’un 46% respecte a la versió 3.0
  • És  compatible amb l’estàndard ODF 1.2
  • Suporta els següents tipus de fitxers (.docx, .docm, .dotx, .dotm, .xlsx, .xlsm, .xlsb, .xltx, .pptx, .pptm, .potx, .potm), que ja suportaven versions anteriors, però sense desconfigurar-los en excès.
  • El filtre que donava problemes, MediaWiki, ja no s’instal·la automàticament amb el setup. Ara si el volem instal·lar, es fa com una extensió, la qual cosa permet actualitzar-la, sense necessitat d’esperar que surti una nova versió d’OpenOffice
  • Canvi dels menús matemàtics, etc.

Tota la resta de canvis els podeu consultar aquí. En definitiva, no massa canvis de fons del producte, però una millora més que apreciable en la velocitat d’arrencada (allò que ens feia desesperar a molts usuaris, que ho trobaven un gran handicap per desbancar altres suites ofimàtiques, tipus Microsoft Office). Jo ja tinc actualitzada la meva versió prèvia, i com sembla que si ens volem comunicar amb l’administració ho haurem de fer amb estàndards oberts, us encoratjo a que la instal·leu (penseu que no genera incompatibilitats amb Office, i les podeu tenir instal·lades les dues alhora al mateix equip -una pregunta que em fan molts companys-).

Actualització 12/02/2010: Ja està disponible en català-valencià aquesta nova versió. Per descarregar-lo en aquesta llengua ho podeu fer des d’aquí. Les versions en gallec i basc encara passen per la 3.1.0.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link