Oposicions mestres Catalunya 2010

oposicionesgeneralitat_cat

La darrera setmana el Departament d’Educació va presentar la proposta de convocatòria d’oposicions per accedir als cossos de mestres i d’educació secundària. En principi, segons les primeres notícies, aquest any només hi haurà oposicions a primària, amb les places (provisional) distribuïdes de la següent manera:

Mestres estiu 2010

 • Audició i Llenguatge (ALL): 50 places
 • Educació Especial (EES): 300 places
 • Infantil (INF): 1000 places
 • Anglès (PAN): 400 places
 • Educació Física (PEF): 400 places
 • Música (PMU): 340 places
 • Primària (PRI): 1500 places

El que fa un total de 3990 places. Si hi ha algun tipus de canvi ja us el posaré…i si voleu presentar-vos a oposicions de secundària, sembla que aquest any no n’hi hauran.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

40 Comments
 1. Hola!

  Em dic Raquel, aquest any estic acabant la carrera i pel gener ja la tindré. Estic mirant per poder presentar-me a les oposicions, però com sóc nova en tot això, no se com va.

  Tinc algunes preguntes, no se si podries respondre-les:

  1. On puc trobar el temari per a les opos?

  2. Quin curs puc fer on em preparin per fer aquest tipus d’exàmen?

  3. M’haig d’apuntar en algún lloc, oi?

  Bé, gràcies per tot!

  Arreveure

  1. Les qüestions que em planteges depenen del tipus de carrera que estiguis finalitzant, i del tipus d’oposició que tinguis en ment (professorat de secundària, professorat de pràctiques de formació professional, mestre, etc.). El temari per a les oposicions i els cursos, tot depèn del d’abans. Per qualsevol aclariment amb més profunditat pots utilitzar el correu (info@xarxatic.com), i procuraré donar-te resposta el més aviat possible dins les meves possibilitats. A més també hauries de tenir en compte que aquest any s’ha encetat el Master per a Professors (necessari per als cossos d’ensenyament secundari), cosa que també has de tenir en compte si et vols dedicar a aquest món (que tanmateix les denostacions que pugui tenir, encara ens té a força gent engrescada).

  1. Les darreres informacions sobre les oposicions les aniré penjant, però hi ha un article a la següent adreça on t’aclareix algunes altres informacions. En referència a canvis sobre temaris, aquestos no es contemplen. En definitiva, el canvi que es preveu, és tan sols a nivell de dates i del nombre de places convocades. Si sorgeix alguna altra cosa ja us l’aniré penjant.

 2. hola,m’agradaria que em diessiu si les oposicions tindran lloc tots els caps de setmana(dissabtes i diumneges) a partir dels 16 d’abril?

  Gràcies

  1. En principi, segons les darreres informacions que tinc diuen el següent «El procés es durà a terme durant els matins i tardes de tots els dissabtes i durant les tardes de dilluns a divendres«, per tant sembla ser que els diumenges no hi haurà cap tipus d’exàmen ni de convocatòria als aspirants per a la lectura, però tampoc no s’acaba de veure clar, ja que per les tardes hi ha gent que està treballant d’interina i això pot provocar moltes baixes als col·legis de mestres interins que s’hi presentin. Però com ja et comento, això és la darrera informació, que encara no està confirmada…suposo que en poc temps ja podré penjar-vos les dates de realització i lectura (en quin/s dies de la setmana cauran).

 3. hola! que algú em podria dir en quines parts s’ha d’estructurar la programació i la unitat didàctica? també m’agradaria saber quantes hores de cada assignatura es fan a primària.
  Moltes gràcies!

 4. hola!! es la primera volta que vaig a fer oposicions a catalunya i m’agradaria saber quin és el temari. Podría algú pasar-me un llistat de tots els temes? moltes gràcies

 5. hola m’agradaria saber (si fos posible) el nombre d’aspirants a les oposions, tant d’educació física com de primaria

  moltes gràcies!

  1. en el següent article apareix el nombre d’aspirants provisionals per plaça. En les dues especialitats que em preguntes (sempre parlant de dades «provisionals»), a PEF (Educació Física) hi ha 1126 aspirants i a primària (PRI) 4029.

 6. HOLA!! M’AGRADARIA SABER SI EM PODEU AJUDAR A ESCRIURE BÉ ELS CONTINGUTS DE LES UNITATS DIDÀCTIQUES. NOMÉS PER TENIR UNA REFERÈNCIA DE COM HAIG DE FER-HO MILLOR. HO INTENTO PERÒ SEMBLA COM SI NO M’EN SORTIS. GRÀCIES.

 7. Hola,

  Sóc diplomada en Magisteri Musical i estic cursant un màster en Ensenyament de l’anglès. La meva pregunta és la següent: podria presentar-me a oposicions per mestra d’ANGLÈS, en comptes de música? Des del meu punt de vista no hi hauria d’haver cap problema, però hi ha gent que em diu que si no tinc l’especialitat d’anglès (de Magisteri) no podria fer-ho…
  Gràcies,

  Berta

  1. En principi, qualsevol diplomatura en magisteri et permet presentar-te a qualsevol de les especialitats de mestre convocades. Això no ha de ser cap inconvenient per fer-ho, ja que sí ens fixem també amb el què passa a secundària, un enginyer superior es pot presentar per exemple, per Geografia i Història, per la qual cosa, l’únic que t’obre la porta a participar a l’oposició és disposar d’un títol de «grau» equivalent a l’oposició convocada. En cas de magisteri, totes les especialitats us donen accès a poder-vos presentar a qualsevol especialitat ofertada (almenys fins ara succeïa així i no m’han arribat notícies de cap canvi en això).

   Aquí, s’hauria de fer una reflexió purament personal: «Hi ha necessitat de tantes especialitats de magisteri?» Suposo que té a veure amb interessos creats per part de les pròpies Universitats, però la utilitat que presenta això finalment per als alumnes quan esteu treballant amb ells, com a mestres, és totalment nul·la.

 8. Hola,
  Si tot va bé acabo magisteri de primaria aquest juny.
  Que he de fer ara? on em puc apuntar a llistes? fins quan tinc temps per demanar tots els papers a la universitat?
  Moltes gràcies

  1. En principi les llistes es van tancar a finals de març i no es preveu, per ara, que s’obrin. Tanmateix pot ser que algunes especialitats amb un baix nombre de persones en llistes, les obrin extraordinàriament (però només serà per especialitats concretes, que acostumen a ser de secundària o de formació professional).

   Per tant, seria bo que tinguessis els papers de la Universitat el més aviat millor, i que sí el que desitges és treballar en la docència (cosa que suposo per la carrera que has cursat) et comencecis ja a preparar unes futures oposicions. Tanmateix, i no ho dic per desanimar-te, sembla ser que a Catalunya, després dels milers i milers de places convocades els darrers cinc anys de les diferents especialitats de magisteri, es pot arribar a no convocar-ne en un període relativament llarg (però això són suposicions).

   El que si que et recomano es que no et restringeixis sols a Catalunya i procuris presentar-se en totes les oposicions de mestres que es convoquin arreu de l’Estat, ja que sempre, en un parell d’anys podràs demanar un concurs de trasllats d’àmbit nacional per apropar-te al teu lloc de residència habitual. Però tot això depèn de la teus interessos.

   Molta sort! I ja saps que per qualsevol altra consulta resto a la teva disposició (sigui via comentari o correu electrònic)

 9. Hola,
  jo acabo magisteri musical aquest juny 2011, saps quan em puc apuntar a llistes i si sonen campanes d’oposicions per l’any 2011?
  recomaneu algun temari d’opos en concret que estigui força bé?
  bé, ja diràs!!
  merci 🙂

 10. ups!! volia dir opos al 2012 !!
  i respecte a les llistes tenia entés que s’ha d’apuntar al juny…per això t’ho preguntava perquè he vist un email anterior que deies que era al març…saps d’algun link de la gene que t’informi?
  merci per segon cop 🙂
  Pau

  1. Per a mestres, a Catalunya no es preveuen oposicions enguany, per la qual cosa, en la primera qüestió que fas referència et recomanaria una preparació individualitzada del temari. Disposes de prou temps per elaborar-te el teu propi temari, i no ser esclau de cap editorial, molts dels temaris de les quals deixen bastant que desitjar. Tanmateix, poden ser interessants per tenir-ne una guia, però la compra és una situació molt personal (si hi hagués oposicions enguany potser sí que recomanaria fer-te amb algun temari, però a dos anys vista…).

   En referència a les llistes d’interins, surten convocatòries cada any en períodes de temps diferents (normalment un cop l’any), en funció de les necessitats que tingui el Departament de cobrir substitucions en determinades especialitats. Per tant, la meva recomanació és donar un cop d’ull a la següent web periòdicament per tal d’assabentar-te en el moment que s’obrin llistes.

   Borsa de treball del personal docent

 11. Hola!!
  Al juny del 2011 acabo la carrera de mestre d’infantil i m’agradaria saber si teniu idea de si hi haurà oposicions en aquestes dades.
  Per altra banda voldria saber quina és la millor opció per preparam les opos. On puc trobar el temari? Coneixeu alguna acadèmia que et prepari i sigui bona.
  Per última cosa, algú sap quina és la comarca on hi ha més possibilitats de treballar d’interina, és que no sé on m’hauria d’apuntar.
  Moltes gràcies.

  1. En referència al tema d’oposicions, aquest any es preveu que només hi haurà places a secundària i a tècnics de formació professional.

   Oposicions docents 2011. Previsió de places que s’ofertaran a Catalunya

   Per a realitzar la preparació, a dos anys vista, et recomanaria l’elaboració del teu propi material, ja que disposes de temps per tenir un bon material (i a més propi).

   Finalment en referència al darrer punt, t’hauries d’informar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a informar-te de quan s’obren les llistes i, en quina comarca treballen números més alts.

 12. Vaig acabar la carrera de mestre d’educació infantil al maig de 2010 però no em vaig apuntar a llistes per raons personals!!! Quan es tornen a obrir llistes?

  1. Et recomano que vagis mirant la següent pàgina web (apartat de la borsa docent del Departament d’Educació). Allà es on diran quan s’obren les llistes. Tanmateix, si vols assegurar-te’n, pots trucar al Departament d’Educació (a qualsevol de les delegacions territorials del mateix).

 13. Hola!

  Soc una noia que he realizat la carrera de magisteri en una altra comunitat autónoma. M’agradaria ampliar les meves opcions i presentarme a les oposicions que es realitzen aquí a Catalunya pero el meu dubte es si tinc que realizar la proba de llengua catalana.
  s’ha de tindre en compte que jo vaig realitzar el meus estudis hasta Bachiller a Catalunya.

  Una abraçada y gràcies per la teva atenció.

 14. Hola!

  Sóc diplomada en Magisteri d’Educació Primària des de juny d’aquest mateix any. Estic pensant en preparar-me per les oposicions, però realment és un tema que el tinc molt verd. Pel que he pogut llegir, al 2011 no hi haurà cap tipus de plaça per al cos de Mestres així que, en teoria, m’hauria d’esperar al 2012 per presentar-m’hi (si és que les ofereixen, no?). La meva preocupació recau en què vull preparar-les però no sé com ni què m’haig de preparar. Sé que són UD pròpies i que el temari te’l presenta la Generalitat i que es pot consultar per internet, però res més. Per aquest motiu, et pregaria que em facilitessis algunes referències (llibres, pàgines web…) que em poguessin ajudar amb el tema de com preparar-me les oposicions (per exemple, en què consisteix l’examen escrit, com s’ha de preparar l’Unitat Didàctica…). Existeixen mil i un llibres per preparar-les però no tinc referències de cap.

  Moltíssimes gràcies per l’atenció i per l’ajuda que oferiu.

  1. Hola,

   He llegit que amb la convocatòria de mestres d’enguany el govern ha complert amb un pacte que preveia un determinat nombre de places durant els darrers cinc anys. Això pot significar que no treuran cap convocatòria més en molts anys o podem esperar que el 2012 o 2013 comencis de nou a ofertar places?. Gràcies.

   1. No hi ha res confirmat. L’única cosa que es segura que el pacte ja s’ha complert (a manca del que passi aquest any), per la qual cosa haurà de ser en nou govern qui decideixi d’establir-ne un altre o bloquejar les convocatòries al llarg d’un determinat període. Em sembla que, en la situació de crisi econòmica en que estem, trigarem anys en veure convocatòries tan massives com les dels darrers anys, però això son sols suposicions.

 15. Hola xarxatic!
  Vull preparar-me les opos d’audició i llenguatge a Catalunya, però em comenten des d’una acadèmia que ara seran 60 temes en comptes dels 25 anteriors, que no hi haurà informe i que el temps de treball baixarà puntuació com a mèrits, i que sí que hi haurà convocatòria.
  Volia saber com contrastar aquesta informació i accedir als títols del nou temari.
  He buscat en diferents decret i no n’he trobat res.
  Em podries orientar al respecte.
  Gràcies

  1. En referència al temari… t’han informat malament, ja que el Departament d’Ensenyament manté els temaris (amb 25 temes per cada especialitat de mestres). Per tant, no hi ha res sobre el augment d’aquestos fins a 60 temes i, sembla ser més aviat una qüestió de «rumors sense fonament» que, en l’acadèmica (de la qual si t’han comentat això et recomano esborrar-te) te’ls han donat com a vàlids.
   I, en la segona qüestió, s’ha de veure en el moment que les convoquin (que serà, suposadament l’any vinent amb un nombre de places força reduït) quins mèrits tenen en compte, com valoren l’informe (en cas que n’hi hagi) i altres casuístiques pròpies de la convocatòria. Parlar d’aquestes coses a dos anys vista és força agosarat.

 16. Hola!
  Únicament escric per agraïr l’existència d’una pàgina com aquesta ja que m’he arribat a passar moltes hores buscant informació sobre les possibles oposicions de 2012, si puc presentar-me a infantil encara que sigui d’especial, la necessitat o no de comprar apunts o apuntar-me a una acadèmia… i, en un moment, he trobat totes les respostes que necessitava aquí. Per fi em quedo tranquila! Gràcies de nou, si tinc algun dubte tornaré per aquí a donar una ullada. Fins aviat!

 17. Hola, la meva pregunta és la següent: puc apuntar-me a llistes tot i tenir un contracte laboral (no relacionat amb l’educació)?

  Gràcies!

  1. Ets pots apuntar a les llistes amb independència que tinguis contracte o no amb una empresa privada. Això sí, has de reunir uns requisits de titulació (entre els que s’inclouen el màster de secundària o el CAP per exercir la docència en aquella etapa).

   La meva recomanació és que et miris el següent enllaç on apareix tota la informació sobre els «interinatges docents» de Catalunya.

 18. Hola, bona tarda!
  Soc mestra de primària i treballo des de fa dos anys en una escola conertada de Barcelona.
  Tinc el temari a casa, vull començar a fer resums i estudiar (tot i que se que fins al 2012 no surten places i que fins i tot trigarán mes en obrir-les) Però trobo que es bona idea començar a resumir temari i estudiar, per anar més preparada el dia que les convoquin.
  Vaig trucar al departament ja que he sentits rumors que potser ampliaven temari, el meu dubte era si es cert ja que si es aixi, potser no em serveix de res començar a estudiar. Em van contestar que si es cert que s’ha plantejat…però res més…

  Es cert? o Començo a estudiar? Aix quin lio! jjeje Merci!

  1. Hola Raquel,

   El problema de planificar-te la preparació d’oposicions a dos anys vista és la possibilitat (cada cop menys improbable) que es produeixin canvis importants en el sistema d’accés i temari (que afectaria especialment a les especialitats de «mestres»). Però com ve dius, tot són rumors (encara que alguns ben fonamentats com l’esborrany que ha publicat el MEC sobre el nou sistema d’oposició).

   La meva opinió és que t’esperis a que, «esperem» que al llarg del juny o principis de juliol, s’aclareixin per part del MEC tots els dubtes que ara t’estan sorgint (però és sols una opinió personal).

 19. Hola!

  Aquest any m’he decicit per tornar a estudiar. Sóc educadora infantil i no trobo cap màster que em cridi l’atenció especialment relacionat amb això, però potser si algun postgrau.
  De cara a unes oposicions, quina diferència hi ha entre tenir un màster oficial o un postgrau o títol pròpi?
  Gràcies! 🙂

 20. Hola, ja tinc tota la documentació preparada per apuntar-me a les llistes de mestres de primària per l’any que vé. El problema és que ha anat canviant la data per descarregar-se la sol·licitud a través de l’usuari temporal, i ara ja s’ha acabat el termini (22 de juny). El que no sé és si el que jo vull és «adjudicacions de destinacions provisionals». És això el mateix que voler-se incorporar a les llistes de mestre? La veritat és que vaig molt perduda amb tot això, ja que sóc nova i ningú ho explica gaire.
  Com es pot saber quan tornaran a obrir les llistes de mestre per poder sol·licitar la incorporació? Gràcies.

  1. Suposo que en la pregunta que em fas et refereixes a que no has treballat mai i voldries incorporar-te en la borsa (per tal que si hi ha alguna substitució et puguin cridar). Doncs bé, avui mateix ha sortit la convocatòria per poder-se apuntar (d’algunes especialitats concretes de primària i secundària, i en algunes zones de desplaçament).

   Per fer-ne la consulta, ho pots fer mitjançant el següent enllaç o anant directament a la pàgina del Departament d’Ensenyament on te n’informaran força bé (amb tots els passos que has de seguir).

 21. Hola! He acabat la carrera d’Educació Física i m’agradaria saber quines acadèmies et preparen per a les oposicions d’aquesta especialitat! Acadèmies per la zona de tarragona o les Terres de l’Ebre! Moltes gràcies!

 22. Hola!
  Finalment hi ha un nou temari per les oposicions de magisteri? Estic pensant en començar a estudiar per les pròximes oposicions a magisteri d’educació infantil (hi hauran al 2012??). He estat trucant a diverses acadèmies i hi ha algunes que fan la preparació amb 60 temes i altres amb 25. No se que fer…
  Gràcies!

 23. Hola Xarxatic! M’han arribat veus que és possible que es facin oposcions el curs vinent. Jo em voldria presentar a les d’audició i llenguatge, però no sé d’on treure el temari! Amb la feina i tot no tinc temps d’elaborar-me el meu material, així que hauré de recórrer a un llibre… és per això que vull saber quins són «els millors». Finalment consta de 25 temes o de 60? Gràcies!

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link