Picotea, el Twitter fet a casa nostra

Picotea és un nou sistema de microblogging de 160 caracters (l’única diferència real respecte a Twitter?). T’ajuda a intercanviar informació amb altres usuaris mitjançant missatges, la qual cosa fa que puguis interactuar activament amb els demés. Darrerament ha incorporat un sistema de canals mediàtics, per a persones amb diferents interessos (similar als hashtags de Twitter?), i permet la interacció amb altres serveis (Twitter, FriendFeed i Facebook), la qual cosa permetrà, que realitzant una sola entrada, aquesta es «repiqui» fins a quatre llocs (ell mateix i els tres anteriorment esmentats).

En la seva web oficial, en una de les seves pestanyes apareix «Somos diferentes«, i em dedico a veure en què (faré una anàlisi dels diferents punts, transcrits literalment de la web, que diferenciaré en un color vermell):

«Actualmente hay otros servicios gratuitos de microblogging en la red (sí, sí, per exemple l’arxiconegut i arxiutilitzat Twitter). Con Picotea queremos diferenciarnos del resto de servicios ofreciendo algo distinto. ¿En qué nos diferenciamos?:

  • Aquí podrás crear grupos o unirte a los existentes para poder picotear sobre lo que te interesa (jo amb Twitter ja em puc crear grups i els # ajuden a trobar temes que em poden interessar). Aunque no sigas a nadie ni nadie te siga, te podrás comunicar con todos los usuarios del grupo (realment m’interessa no seguir a gent amb continguts interessants i interactuar amb ells? I a ells els hi interessa tenir seguidors fantasmes que intervinguin en les seves discussions?).
  • También podrás crear eventos de grupos o asistir a los existentes para poder picotear sobre un evento concreto (un hashtag més elaborat que el de Twitter?). Aunque no sigas a nadie ni nadie te siga, te podrás comunicar con todos los usuarios del evento (ja ho he comentat en l’apartat anterior).
  • ¿Quieres seguir las conversaciones?, en Picotea podrás hacerlo. Verás a qué picoteo se está respondiendo desde otro picoteo y todas las respuestas que haya tenido un picoteo concreto (amb un client Twitter d’escriptori, tipus TweetDeck, tinc aquesta mateixa funcionalitat).
  • Tendrás la posibilidad de buscar a otros usuarios de forma sencilla, pudiendo encontrarlos por tus afinidades con ellos, su ubicación, por sus estudios y por sus trabajos (m’agrada més cercar gent via blogs que m’interessen o siguin seguidors d’algú que m’interessa, que vegi que m’aportin coses interessants, ja que una persona d’uns estudis determinats a lo millor no m’aporta res. A més, per aquest fi ja tenim Facebook o Tuenti -en cas de ser més jovenets-).
  • Podrás multiplicar tu presencia en la red. Desde Picotea podrás estar publicando en cuatro sitios simultaneamente (interessant, tal volta una diferència interessant, ja que necessitem recórrer a addons per obtenir aquesta en les nostres xarxes socials preferides)«.

En definitiva, i sentint-ho molt, ja que s’ha de potenciar el producte nacional, és una «neteja de cara» d’un servei ja preexistent, que jo el supliria amb un compte de Twitter i un de Facebook, tenint per cadascun d’ells un client d’escriptori (TweetDeck i FishBowl).

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link