Programación 2.0, per a realitzar les nostres programacions de Departament

Avui, dia que em dedicaré a fer una revisió del material que tinc pendent de publicació, em trobo amb un programa que s’anomena Programación v2.0, que és un programa molt útil per als centres de secundària. Per què és útil? Doncs bé, es tracta d’un programa, desenvolupat en Access, que ens permet crear, modificar, imprimir i administrar les programacions dels diferents Departaments Didàctics d’ESO i Batxillerat, d’acord amb els criteris pedagògics de la LOGSE (ja sé que ens trobem immersos en la LOE, però fer la modificació dels criteris pedagògics és molt senzill, per adaptar-nos a la nova realitat legislativa).

El programa ha estat realitzat per Francesc Llorens i Cerdà, professor de l’IES La Costera de Xàtiva, i es tracta d’un programa que ha posat a disposició de tothom que ho vulgui de manera lliure, ja que es tracta d’un programa freeware. Només posa com a condicions, la no utilització d’aquest programari amb interès comercial.

Un cop l’anteriorment dit, anem a veure quines són les característiques principals que presenta aquest programa:

 • Crea, edita i imprimeix totes les programacions d’un Departament Didàctic d’ESO i Batxillerat, emmagatzemant-les a la seva base de dades, i facilitant la seva posterior revisió i modificació
 • Genera automàticament la portada i l’índex de les programacions
 • Permet alternar entre les programacions, només elegint la desitjada en una llista desplegable
 • Fa còpies de seguretat internes de les taules de dades, permetent una restauració senzilla i immediata, davant fallades de les còpies realitzades
 • Gestió simplificada de la seguretat (emmagatzemar i recuperar dades en fitxers externs)
 • Mòdul de seguiments de programació incorporat
 • Integració de documents externs, via OLE i en varis nivells
 • Agenda electrònica i d’adreces web
 • Imprimeix la totalitat de la programació amb un simple botó
 • Exportació d’informes a Word i a múltiples formats (.mdb, .xls, .snp, .rtf, .html)
 • Envia automàticament les programacions per correu electrònic
 • Disponible en castellà i una part traduïda al català, etc.

En definitiva, un bon programa, que a més ens permet fer-ne una fàcil modificació, simplement alterant el codi de la taula de dades, cosa que no és massa complicada.

Des d’aquí us podeu baixar la darrera versió (la v2.0) i en el següent enllaç trobareu un molt bon tutorial online per moure-vos pel programa sense massa dificultats (tutorial), que es troba basat en versions anteriors, però ja veureu que es pot adaptar pràcticament tot a aquesta versió.


EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

1 Comment

  Deja un comentario

  EDUENTERTAINMENT

  Cuando la Educación se convierte en espectáculo

  En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
  close-link