Publicada la nova versió de la distribució Linux Mint

Ahir m’assabento que hi ha disponible la nova versió de la distribució de Linux, Linux Mint 9 «Isadora», una de les distribucions que utilitzo habitualment en el meu equip de sobretaula, el qual té instal·lat Windows 7-Ubuntu 10.04-Linux Mint 8. Com ja es tracta d’una versió definitiva he procedit a actualitzar la versió vella, cosa que no ha estat massa difícil.

A continuació us posaré les característiques més destacades que presenta aquesta versió respecte a la versió 8, la que s’anomenava «Helena», de la qual també vaig fer un article en el seu moment. Entre elles, destacaria les següents:

 • Aquesta versió es basa en Ubuntu 10.04 Lucid Lynk, té el nucli Linux 2.6.32, Gnome 2.30 com a gestor d’escriptori, i Xorg 7.4
 • Nou administrador del programari. El nou administrador que ens presenta aquesta nova versió ha estat reescrit desde zero, tenint en compte les millors idees que presentava l’administrador de paquets que apareixia en les darreres versions. Han fet un mix entre l’administrador de software original, el sistema d’afegir/treure de Gnome i l’administrador que posseeix el nou Ubuntu (Ubuntu Software Center). Posseeix més de 30000 paquets a disposició dels usuaris per a la seva descàrrega.
 • Nova eina per a realitzar còpies de seguretat. Aquesta eina ens permetra realitzar les accions següents: realitzar una còpia de seguretat «al gust» del programari que tenim instal·lat per traslladar-lo a un altre equip, possibilitat de realitzar còpies de seguretat incrementals i realització de comprovacions en la nostra còpia de seguretat (per mantenir-ne la integritat).
 • Noves opcions de menú. A partir d’aquesta versió podem editar totes les aplicacions que tinguem instal·lades (p.ex. canviar el nom de qualsevol aplicació), podem crear menús transparents (per a poder treballar amb diferents menús superposats), opcions per a emmagatzemar les nostres aplicacions favorites per que siguin anclades en l’inici, etc.
 • Nou escriptori i aparença visual. S’ha intentat que aquesta versió sigui visualment més atractiva, implementant noves funcionalitats en l’escriptori, i modificacions en els fons de pantalla i altres utilitats, etc.

Per a consultar la llista completa de canvis ho podeu fer des d’aquí.

Us podeu descarregar aquesta versió en diferents tipus de formats, dels quals us penjo els enllaços a continuació:

Les altres dues versions disponibles, de les quals no us poso els enllaços (però les podeu trobar aquí) estan destinades a fabricants de hardware i a les persones que visquin a USA i Japó, ja que tenen unes restriccions legals sobre el programari específiques.

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

1 Comment

  Deja un comentario

  EDUENTERTAINMENT

  Cuando la Educación se convierte en espectáculo

  En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
  close-link