Stanza, lector d’eBooks per al nostre iPhone

Fa uns dies vaig observar que un company meu tenia un iPhone, i estava ensenyant a una altra companya el seu funcionament com a lector d’eBooks (llibres digitals). Això em va fer pensar, en què, disposar d’un iPhone, no és una cosa minoritària avui en dia, ja que anant-m’hi fixant, he observat que hi ha nombroses persones que en disposen d’un. Per tant, he decidit fer un article per ells, comentant l’existència d’un aplicatiu (apps) per a llegir els llibres («reader«) específic, i amb millors característiques del que ve per defecte en el propi iPhone, que s’anomena Stanza.

Stanza és una aplicació lliure per a l’iPhone i l’iPod, que apart de servir com a lector, pot ser utilitzada per a descarregar aproximadament uns 1ooooo llibres.

Entre les característiques principals que presenta aquest programa, destacaria les següents:

  • Opcions àmplies de configuració del text: mida del text, configuració (vertical o horitzontal), justificació, interliniat, etc.
  • Permet l’organització de la llibreria (per autor, títol,etc.)
  • Permet la modificació de les tapes del llibre, per la qual cosa podem fer que la nostra biblioteca virtual sigui més atractiva.
  • Ens deixa posar punts de llibre virtuals, on hem acabat la lectura, per a començar la propera sessió des d’allí, entre moltes altres caraterístiques.

En el següent vídeo explica totes les característiques anteriors, a més de les que m’he deixat de comentar-vos, fent una demostració del seu ús.

Abans de posar l’enllaç de descàrrega, m’agradaria comentar que també disposem de l’aplicació Stanza Desktop, disponible per a Mac OS o Windows de forma gratuïta, que ens permetrà convertir i optimitzar arxius de text de quasi qualsevol format de text, a un format compatible amb Stanza, i sincronitzar-ho tot mitjançant una xarxa wifi.

La descàrrega està disponible des d’aquí (està disponible en castellà).

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link