Tipus de personatges que ens podem trobar a Facebook

Com ja sabeu que m’agrada anar potinejant per les xarxes socials, i entre elles una de les de major increment en usuaris i temps diari destinat a ella, és Facebook (no m’agrada massa però de tan en quan m’hi connecto, tanmateix dubtar de seguir en ella, fent bona la campanya del dia 31 de maig, que aboguen per la eliminació dels perfils, degut als grans problemes de privacitat que presenta); no em puc resistir a posar-vos de manera humorística els principals tipus de persones que «pululen» per ella. Agraïnt la fenomenal tasca realitzada per TheOatMeal, us ho penjo a continuació (amb un breu comentari de cada tipologia).

The Gamer («El jugador»): Aquell pesat que no fa res més que saturar-nos amb invitacions de Farmville, Happy Island, Mafia Wars o similars, mentre ens va informant de tot el que ha anat aconseguint en el joc. Ens informa de quan puja de nivell, quantes vaques té, si necessita gent per a complertar certs treballs, etc.

The Event Coordinator («El que munta coses per a què hi vagis»): Aquell personatge que no té res més a fer que convidar-te a les coses més absurdes: manifestacions per a la defensa del musclo zebra del Camerun, la sessió de perruqueria de la seva mascota, etc. Una persona que normalment no has vist mai, o poques vegades has coincidit amb ella, però que vol fer de coordinadora de tot el banal que es mou al seu voltant.

The Desesperate Marketer («El dels patrocinis i recomanacions absurdes»): Qui no té en les seves llistes de Facebook, algú que està tot el dia comentant les virtuts de certs productes i/o serveis. La majoria de la gent agrega a tothom que se li posa a tir (per augmentar el seu absurd ego) i entre ells hi ha els spammers de productes, que estan tots els dies recomanant-nos el què comprar, què visitar, etc.

The Horrible Photo Tagger («El graciós amb les fotografies»): Personatge, amic que seria més convenient que deixés de ser-ho, que es dedica a penjar fotografies gracioses on apareixes, de les quals n’estas totalment avergonyit, amb l’agravant, que amb la política actual de privacitat de Facebook, tots els teus amics poden veure. I com acostuma a ser habitual la incorporació de companys de feina com a amics en el nostre perfil, inclòs el cap, ens pot portar algun tipus de disgust, o com a mínim podem ser la riota de la feina una llarga temporada.

The Filterless («Qui no té altra feina que comentar-ho tot»): Personatge destinat a omplir tot el seu mur amb informacions d’alta qualitat, com per exemple, a quina hora s’ha aixecat, quants cops ha menjat, quants cops ha estirat la cadena del lavabo, quants quilòmetres ha caminat, etc. Una pregunta què et fas amb aquest tipus de personatges és la següent: Quan fan les coses si es passen el dia comentant-les? Les comentaran abans o després? Se sentiran molt sols en la seva vida quotidiana?, etc. Una conducta a analitzar.

The Quiz Taker («El que fa totes les proves a FB»): Entre els nostres amics també tenim aquells que en les seves actualitzacions apareixen certes coses, com per exemple que han obert alguna Galeta de la Fortuna, i els hi ha dit que avui serà un dia fantàstic, que la seva intel·ligència és la més alta que la dels seus amics que han fet el Brain Test, que té un somriure que fa enveja, que el personatge a qui s’assemblen és a Belén Esteban, etc. Una magnífica manera de passar l’estona. Normalment aquesta, és la gent, que també llegeixen atentament els horòscops del diari, i sempre els intenten integrar a la seva realitat, encara que els hi digui aberracions. Si utilitzen els «quiz» per diversió és disculpable, però si realment creuen en ells i acaben comentant els resultats que els hi surt…comenceu a tremolar.

En definitiva, una manera divertida, d’analitzar a les persones a Facebook. I, n’estic totalment segur que  teniu algun amic o amiga a FB que presenta algun dels caràcters anteriors…

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
Jordi Martí

Docente desconcertado que intenta encontrar su lugar en un mundo que no entiende. O que prefiere no entender.

No Comments Yet

Deja un comentario

EDUENTERTAINMENT

Cuando la Educación se convierte en espectáculo

En un contexto en el que el espectáculo educativo está a la orden del día, conviene reflexionar acerca de la implicación de este "eduentertainment" en nuestras aulas.
close-link